installatie en advies

 

energiebesparing  warmte/water/lucht

VUURVOGEL

Wie constant beschikt over een voorraad hout kiest resoluut voor deze goedkope brandstof. Maar ook met pellets kan u vlot aan comfort raken!

 

AANBOD

1. Wie zijn handen uit mouwen wil steken en niet vies is om de houtketel te reinigen kiest voor een houtvergasser.

2. Wie iets minder actief wil zijn maakt de keuze voor een pelletketel. Dit is een volautomatisch proces waarbij zelfs de asse van de pellets verzameld wordt (om de 2-4 weken moet u de asse-emmer ledigen). U moet wel beschikken over een stockeerruimte omdat de pellets automatisch worden aangezogen vanuit een silo.

 

Blokken hout of pellets ?

Wij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van centrale verwarmingsinstallaties van gas of stookolie naar hout. Met dit principe hanteren we de eenvoud. Centraal wordt er hout verbrand, de warmte wordt gestockeerd en verdeeld volgens noden in de woning. Er verandert helemaal niets. Maar u krijgt wel een geheel  andere stookplaats. In de houtketel moet er telkens hout geplaatst worden, eens u daarvoor heeft gezorgd hebt u hetzelfde rendement als een installatie die werkt via aardgas of stookolie. Op dit ogenblik is de prijs van deze brandstoffen relatief goedkoop maar in de toekomst zal dit zeker veranderen. Hout is daarom een ecologisch en economisch alternatief voor deze fossiele brandstoffen. Hoe kun je een keuze maken? Wat het vermogen betreft komen wij eerst bij u analyseren hoeveel u precies nodig hebt aan kW en welke buffervaten nodig zijn. Deze stookplaatsen zijn vooral geschikt voor klanten die beschikken over een stookplaats van 25-30m². Vervolgens maakt u een keuze omtrent uw activiteit. Wil u constant in de weer zijn of wilt u dat alles volautomatisch verloopt? De radiator of vloerverwarming kan blijven staan. U merkt daar niets van in de woning !

IS HOUT IETS VOOR MIJ ?

Meer info? Kies het onderwerp op mijn blog !!

ARKITEKT

wtc-schnitt-ot-300dpi MIJN BLOGBERICHTEN 0497/ 92 19 59 AGENDA VOOR GRATIS ADVIESGESPREK coupe V25 LC cmjn

Dankzij de grote inhoud kan u 40-100 kg in één keer laden. De blokken hout worden verbrand en nadien worden de rookgassen nogmaals verbrand. Deze twee verbrandingen leveren een uitstekend rendement. (90%) U kan dit nog verder aanvullen met een lambdasonde waardoor de verbranding gecontroleerd en uiterst proper verloopt. (Foto VIGAS 40 kW)

flamme inversée2

Alvorens de rookgassen afgevoerd worden via de schoorsteen vindt de laatste verbranding plaats. Dit is een foto van de omgekeerde verbranding. Dit levert als resultaat dat de temperatuur van de rookgassen veel lager is wanneer ze via de schoorsteen wordt afgevoerd. Deze warmte wordt mee toegevoegd aan het water dat naar de radiatoren gaat. (foto vergasser VIGAS)

52_1_52_P

U ziet hoe compact een pelletketel kan zijn. Rechts ervang ziet u de asverzamelaar die op gepaste momenten moet leeggemaakt worden. (foto pelletketel PONNAST)

version Fr